top of page
Materialen in Bergschenhoek

Materialen waar Ronnox Metal Solutions mee werkt

Roestvrij staal

Roestvrij staal

Rvs is een legering van ongeveer 80% ijzer met een aantal toevoegingen zoals chroom, nikkel en molybdeen. Het is de toevoeging van chroom die het staal zijn unieke roestvrije, corrosiebestendige eigenschappen geeft. Het chroomgehalte van het staal zorgt voor de vorming van een taaie, hechtende, onzichtbare, corrosiebestendige chroomoxidelaag op het staaloppervlak. Daardoor gaat roestvast staal jarenlang mee.
Roestvrij staal wordt gebruikt in verschillende omgevingen en producten. Voor binnen gaat het meestal om type 304, buiten dan weer type 316. Rvs kan geslepen worden in verschillende korrelgrootte of gepolijst worden tot aan jachtkwaliteit.

Staal

Staal is het materiaal wat het meest gebruikt wordt. Zo gebruik ik het onder meer voor het vervaardigen van stalen deuren. De voordelen zijn onder andere het gemak van massaproductie en prefabricage, uniforme kwaliteit, lichtgewicht ontwerpen en snelle en eenvoudige montage of installatie. Staal is duurzaam en is het meest gerecyclede materiaal op aarde. 

Staal
Aluminium

Aluminium

Aluminium is een lichter materiaal dat overal gebruikt wordt, van constructie tot plaatwerk in verschillende branches van jachtbouw tot tuinbouw. Wanneer aluminium wordt blootgesteld aan lucht en vochtige omstandigheden wordt er een oxidelaag gevormd die het aluminiumoppervlak beschermt tegen extreme oxidatie. Deze zelfbeschermende oxidelaag biedt aluminium weerstand tegen aantasting en zelfs tegen de industriële atmosfeer die verwering vergemakkelijkt. Voor de meeste toepassingen heeft aluminium geen beschermende coating nodig. 

Messing en koper

Beide materialen zijn lasbaar en bewerkbaar voor diverse doeleinden. Als afwerking kunnen ze worden gepolijst of gepatineerd. Niet alleen zijn beide materialen duurzaam, maar ze hebben ook een antibacteriële werking en worden vaak gekozen omwille van hun luxueuze uitstraling. 

koper
Glas

Glas

Glas behoeft weinig introductie. Hoewel erg fragiel kan het makkelijk worden aangepast aan uw noden. Het isoleert goed en is vrij hittebestendig waardoor het in veel toepassingen kan worden ingezet.

Hout

Hout is duurzaam en heeft een aantrekkelijke instraling. Niet voor niets is hout al jarenlang een vaste keuze voor veel mensen in hun interieur. Hout is bovendien makkelijk bewerkbaar en gaat bij goed onderhoud lang mee. Daarnaast kunt u het op verschillende manieren afwerken, waardoor het past in vele stijlen. 

Hout
Materialen rsv
CONTACTEER RONNOX

Meer weten over de materialen die ik gebruik bij Ronnox Metal Solutions?
Neem vrijblijvend contact met mij op. 

bottom of page